teatergruppen   Steen Horstmanns tale  kultursang  billeder   Kultur er livets piskefløde  Kaj's Avis   Værløse Nyt  Indstilling   Furesø Kommune   Kulturudvalget
 

Peter Nørager-Nielsen har fået Furesø Kommunes Kulturpris 2007 !

Peter Nørager-Nielsen, Teatergruppens chefinstruktør, fik den 25. oktober 2007 tildelt Furesø Kommunes Kulturpris, især på grund af sit ihærdige arbejde med teatergruppen gennem 17 år.

Kulturudvalget udpegede Peter på sit møde den 11. oktober. Det er første gang, at denne pris uddeles i Furesø Kommune. Det er derfor en ekstra hæder til Peter, som var oppe imod værdige konkurrenter fra Værløse og Farum. Tildelingen af prisen skete ved en reception i Galaksens foyer kl. 16:30 den 25. oktober 2007.

Formanden for Kulturudvalget i Furesø kommune, Steen Horstmann, holdt tildelingstalen. Han sagde blandt andet:

  • Der står i retningslinjerne for kulturprisen, at ”Kulturprisen gives for at påskønne kulturelle ildsjæle, som har sat deres præg på kommunens kulturelle liv og været med til at udfylde kulturens rammer”.

  • Årets prismodtager har gennem sit arbejde givet rigtig mange Furesø borgere kulturelle oplevelser både som udøvende deltagere og som nydende tilskuere. Personligt lægger jeg meget vægt på netop dette, da jeg mener, at det er vigtigt, at vores kulturelle aktiviteter når ud til så mange af vores borgere som muligt.

I sin takketale sendte Peter en stor del af hæderen videre til de mange andre ildsjæle, som igennem hele hans liv har været med til at tænde den flamme, som på denne dag blev belønnet.

I denne store skare af ildsjæle, valgte Peter kun at nævne én person ved navn - Lone Birkmose Johansen: "Uden Lone, havde det ikke været mig der idag var blevet tildelt denne pris".

Og så snuppede Peter uopfordret musikskolens keyboard og spillede sin egen udgave af sangen Hva' er kultur? fra Stig Lommer revyen "Sommerleg", 1967. Læs det sidste vers i sangen...

Navnet på prismodtageren skulle have været holdt hemmelig indtil selve uddelingen, men Peter var allerede afsløret for dem, der havde læst dagens udgave af Kaj's Avis :-)

Peter Nørager-Nielsen var indstillet af bl.a. Peter Stæhr, en tidligere deltager i Teatergruppen. Peter Stæhr har givet tilladelse til, at vi kan bringe hans indstilling. Han har samtidig skrevet en opfordring til de nye deltagere.

Se flere billeder fra tildelingen ved at klikke her.

Læs Steen Horstmanns tale.

Se sangteksten til Peters udgave af Hva' er kultur?

Se Frederiksborg Amts Avis' reportage.

Se Værløse Nyt's reportage.